"De ce să aplici la YB? Dacă nu vrei să îți irosești viața jucând WOW, dacă nu mai vrei să stai degeaba în pat gândindu-te cum trec secundele. Dacă vrei să faci ceva pentru tine, YouthBank este una dintre soluții. Iar dacă mă întrebi pe mine, cea mai bună dintre toate.

Te ajută să te dezvolți ca persoană, să lucrezi în echipă, să îți mărești bagajul de cunoștințe, să comunici, să te autocunoști. Nu vei mai sta degeaba în pat, ci vei sta gândindu-te la ce mai poți face să ajuți, ce eveniment ai putea să organizezi, pe cine să alegi, te vei gândi cum a fost la interviu, cum vei fi la prezentare, cum ai arătat în poza de la conferința de presă care a apărut în nu-mai-știu-ce ziar.

Nu am destule cuvinte și exemple să îți descriu cât de mult înseamnă YouthBank și cât de frumos e să faci parte din această echipă. Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de frumusețea unei noi părți a vieții de licean este să te implici. Chiar dacă ești timid/ă, sau dacă nu ai cunoștinte de fundraising sau cine știe ce contacte, nu îți fie teamă. Dacă ai dorința, aplică și toate astea se vor schimba, YouthBank CHIAR creează leaderi.

Ce a însemnat YB pentru mine? Foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, (...), foarte multe. YB este un program care iți oferă oportunitatea să devii cineva, să faci, să schimbi ceva. Totuși, YB nu îți bagă oportunități pe gât sau te împinge prin ușile proaspăt deschise, "you have to meet it halfway".

Surprinzător sau nu, YB se aseamănă foarte mult cu ce fac acum la universitate. Nu ca informație sau teorie, ci ca modalitate de predare (brainstorming, teamworking, feeback).

După 2 ani de YB, după 2 tabere naționale, am ajuns să am prieteni în toate colțurile țării (prin colțurile tării includ și Clujul, locul de unde a pornit totul în România) și mă bucur că am optat pentru acest program. Cu toate acestea, YouthBank mi-a adus și regrete: regretul că nu m-am implicat mai mult, că nu am dat și mai mult din mine, că acum, de la 2000 km distanță, nu mai pot să dau o mână de ajutor."