"Când am avut șansa să aplic pentru YB, programul era încă pilot, primul an în București tocmai începând. N-aveam nici cea mai mică idee despre ce înseamnă YouthBank - cred că am trecut pe lângă afișele promoționale vreo două săptămâni fără să le văd cu adevărat și să stau să le citesc.

Într-o zi am citit unul dintre ele, și pentru că programul suna revoluționar și ambițios m-am gândit să văd ce e de fapt YouthBank.

Am crezut că m-am lămurit curând după ce am făcut puțină cercetare și am fost la o prezentare.

Mai târziu aveam să îmi dau seama că nu mă lămurisem deloc, și că nu aș fi avut cum să mă lămuresc dacă nu aș fi participat. Pot să spun fără dubii că a fost cel mai interesant program de voluntariat la care am participat - atât din punct de vedere al scopului, cât și oamenilor și organizării.

Șase luni mai târziu când a trebuit să plec din țară și să renunț la YB, faptul că nu mai aveam șansa să continui, să duc programul mai departe, a fost printre singurele regrete pe care le-am avut.

De ce să aplici pentru YB? În primul rând, nu cred că ai avea vreun motiv serios pentru care să nu aplici. Dacă nu participi la program o să fii în continuare fericit și nu o să știi cum ar fi fost, nu o să știi ce ai pierdut și nu o să te afecteze prea mult. Odată ce aplici și intri, nu o să-ți poți imagina cum ar fi fost fără să participi, fără să cunoști oameni YB și așa mai departe."