După trei luni de fundraising intens cele 15 echipe YouthBank din țară au reușit să strângă banii necesari pentru finanțarea proiectelor inițiate și implementate de liceeni.

De la vânzare de felicitări de Crăciun, petreceri tematice până la licitații de experiențe tinerii bancheri s-au intrecut în creativitate și au reușit să-și atingă obiectivul financiar propus la începutul anului.

În anul școlar 2013-2014 echipele YouthBank din cele 14 orașe unde există programul au acordat finanțări în valoare totală de 203.054 lei pentru 109 de proiecte inițiative și implementate de liceeni.

Andrei Stanciu, elev la Grupul Școlar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca și membru al echipei "ActIMPACT" care a primit finanțare din partea YouthBank Cluj în ediția 2013-2014, mărturisește despre experiența YouthBank:

"Programul YouthBank m-a ajutat enorm în dezvoltarea personală, deoarece prin intermediul acestei finanțări am reușit să îmi duc la bun sfârșit un proiect pe care îl aveam de ceva timp în minte, îmi doream enorm să îl văd finalizat, dar nu aveam oportunitatea și fondurile necesare. Eu și echipa mea am dobândit experiența necesară pentru a ne forma o viziune asupra a tot ce înseamnă muncă, seriozitate, creativitate, ambiguitate, într-un cuvânt, maturizare."

Dacă ești licean și vrei să schimbi ceva în comunitatea ta, dar îți lipsesc fondurile, aplică la YouthBank! Fă echipă cu încă doi prieteni sau colegi liceeni, completează formularul de aplicare și formularul de buget și trimite-l la echipa YouthBank din orașul tău:

 • Alba-Iulia – termen limită pentru aplicații: 27 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe alba.youthbank.ro.
 • Bacău - termen limită pentru aplicații: 27 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe bacau.youthbank.ro.
 • București – termen limită pentru aplicații: 27 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe bucuresti.youthbank.ro
 • Cluj-Napoca - concursul s-a încheiat. Vă așteptăm la runda de finanțări din 2016. Mai multe informații pe cluj.youthbank.ro
 • Făgăraș - concursul s-a încheiat. Vă așteptăm la runda de finanțări din 2016. Mai multe informații pe fagaras.youthbank.ro
 • Iași - concursul s-a încheiat. Vă așteptăm la runda de finanțări din 2016. Mai multe informații pe iasi.youthbank.ro
 • Odorheiu Secuiesc - termen limită pentru aplicații: 20 martie 2015. Mai multe informații pe contul de Facebook.
 • Oradea – termen limită pentru aplicații: 20 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe oradea.youthbank.ro
 • Ploiești – termen limită pentru aplicații: 20 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe ploiesti.youthbank.ro
 • Reghin – termen limită pentru aplicații: 20 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe reghin.youthbank.ro
 • Sfântu-Gheorghe - detalii în curând.
 • Sibiu - concursul s-a încheiat. Vă așteptăm la runda de finanțări din 2016. Mai multe informații pe sibiu.youthbank.ro
 • Tîrgu-Mureș – termen limită pentru aplicații: 20 martie 2015. Mai multe informații despre concursul de finanțare pe mures.youthbank.ro

Start la aplicații! Mult succes și inspirație! ☺

***
Activitățile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității" - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-¬Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 15 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu‐Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.